Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Παραγγελία της Tärntank για δέκατο υβριδικό chemical tanker

Παραγγελία της Tärntank για δέκατο υβριδικό chemical tanker

Εισαγωγικό κείμενο

Οι προσπάθειες της ναυτιλίας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι δεδομένες, με νέα projects και νέες συνεργασίες να βρίσκονται διαρκώς στα σκαριά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Kongsberg Maritime εξασφάλισε συμβόλαιο για τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό ενός δέκατου υβριδικού δεξαμενόπλοιου χημικών για τη δανέζικη εταιρεία Tärntank.

Τα δεξαμενόπλοια της Tärntank σχεδιάζονται για να μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα μέσω της χρήσης καθαρών τεχνολογιών. Ένας από τους πιο καινοτόμους μηχανισμούς που θα εγκατασταθούν στα τέσσερα τελευταία παραγγελθέντα πλοία είναι η τεχνολογία υποβοήθησης από τον άνεμο, η οποία αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές κατά 19%.

Τα δεξαμενόπλοια, με χωρητικότητα 15.000 dwt, μπορούν να λειτουργούν με ντίζελ, βιοκαύσιμο ή μεθανόλη και ενσωματώνουν τεχνολογία υποβοήθησης από τον άνεμο καθώς και μπαταρίες. Αυτή η τελευταία παραγγελία ακολουθεί μια σειρά από προηγούμενες, με τα πλοία να εφοδιάζονται με καινοτόμες τεχνολογίες της Kongsberg Maritime για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών.

Η κίνηση των πλοίων θα γίνεται μέσω του αποδοτικού συστήματος προώθησης Promas, με «πτερύγιο τιμονιού». Το συγκεκριμένο πρόσθετο στοιχείο τοποθετείται ακριβώς πίσω από την προπέλα του πλοίου, οδηγώντας σε εξοικονόμηση καυσίμου άνω του 6% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα πρόωσης. Το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης διάτρητο πηδάλιο με σύστημα ελέγχου Μ-con για τη μείωση της αντίστασης κατά την πλοήγηση του πλοίου, ενσωματωμένα συστήματα αυτοματισμού K-Chief, σύστημα ελέγχου προώθησης AutoChief και εξοπλισμό καταστρώματος.

 

 

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024