Loading: News Submenu
Header Scripts Init
21569362
Εισαγωγικό κείμενο

Από άνοδο σε άνοδο οι ναύλοι των containerships

Από άνοδο σε άνοδο οι ναύλοι των containerships

21569362
Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η άνοδος των ναύλων δεν σταματά στη ναυλαγορά των containerships, η οποία καταγράφει ένα επίμονα ανοδικό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, ανακτώντας τα χαμένα εδάφη των περασμένων μηνών και διαψεύδοντας τις πρότερες εκτιμήσεις για χαμηλούς ναύλους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, που λαμβάνει υπόψη τις μεταβολές στους ναύλους σε κύρια routes της αγοράς μεταξύ Ανατολής και Δύσης, διαμορφώθηκε στα $5.117/FEU την εβδομάδα με πέρας τη 19η Ιουνίου, έπειτα από εβδομαδιαία άνοδο 7%. Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 233% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 260% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τις μεταβολές σε επιμέρους routes, η σημαντικότερη έλαβε χώρα στο route μεταξύ Σαγκάης και Ρότερνταμ, ίση με 11%, με τους ναύλους πλέον να ανέρχονται σε $6.867/FEU. Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι σε routes με αφετηρία την Κίνα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της καταγραφείσας συμφόρησης στους ασιατικούς λιμένες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024