Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Προβάδισμα 15 ετών της Κίνας στην πυρηνική ενέργεια;

Προβάδισμα 15 ετών της Κίνας στην πυρηνική ενέργεια;

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

H κόντρα σε επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνολογίας μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών βαίνει ολοένα αυξανόμενη, με τις ΗΠΑ να διατηρούν τα ηνία στα περισσότερα μέτωπα. Πάντως, η πυρηνική ενέργεια δεν φαίνεται να είναι ένα από αυτά, με έκθεση που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters να κάνει λόγο για προβάδισμα 15 ετών της Κίνας στην τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η Κίνα κατασκευάζει σήμερα 27 αντιδραστήρες, με μέσο εκτιμώμενο χρόνο κατασκευής τα επτά έτη. Βάσει της έκθεσης, η στρατηγική εστίαση της Κίνας στην πυρηνική ενέργεια θα της επιτρέψει να αναπτύξει και γρηγορότερα την τεχνογνωσία της, δίνοντάς της ένα διαρκές προβάδισμα όσον αφορά μελλοντικές καινοτομίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ διαθέτουν ακόμη τον μεγαλύτερο «στόλο» εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνική ενέργεια. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, κανένας αντιδραστήρας στις ΗΠΑ δεν βρίσκεται υπό κατασκευή. Εφόσον οι ΗΠΑ επιθυμούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, θα χρειαστούν μια εθνική στρατηγική με επίκεντρο τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών αλλά και εργατικού δυναμικού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024