Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία

Πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία

Εισαγωγικό κείμενο

Κατά δύο θέσεις βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει το International Institute for Management Development (IMD) με έδρα τη Λοζάνη της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας» που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η χώρα μας κατατάσσεται στην 47η θέση μεταξύ 67 χωρών από την 49η στην οποία βρισκόταν το 2023, ενώ συνολικά κατά την πενταετία 2020 – 2024 η κατάταξη της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά δύο θέσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΒΕ η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προέρχεται από τη βελτίωση της θέσης της χώρας στις τρεις από τις τέσσερις ομάδες δεικτών.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα παρουσιάζει βελτίωση:

· Κατά έξι θέσεις στην κατηγορία δεικτών «Οικονομική Αποδοτικότητα». Από την 58η θέση το 2023 η χώρα μας βρίσκεται στην 52η θέση το 2024.

· Κατά μια θέση στην κατηγορία δεικτών «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα». Από την 53η θέση το 2022, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 52η θέση το 2023.

· Κατά τέσσερις θέσεις στην κατηγορία δεικτών «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα». Από την 48η θέση το 2022, πλέον η χώρας βρίσκεται στην 44η θέση για το 2023.

Στην κατηγορία δεικτών «Υποδομές» η χώρα παραμένει στάσιμη και συγκεκριμένα στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)