Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέος διεθνής οργανισμός για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία

Νέος διεθνής οργανισμός για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ένας νέος οργανισμός, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία, εκκίνησε επίσημα τη λειτουργία του πρόσφατα.

Ο International Maritime Cyber Security Organisation (IMCSO) έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για συμβούλους ασφαλείας και ένα επαγγελματικό μητρώο, βοηθώντας τις εταιρείες της ευρύτερης ναυτιλίας να επιλέγουν τους κατάλληλους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί ναυτιλιακές εταιρείες, λιμενικές αρχές, ακόμα και ο ΙΜΟ. Καθώς η συνδεσιμότητα των πλοίων ενισχύεται και η δυνατότητα εξ αποστάσεως διαχείρισης και λειτουργίας των πλοίων κερδίζει έδαφος, εμπειρογνώμονες του κλάδου αναμένουν περαιτέρω αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο της ναυτιλίας.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει επιβληθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, ο οποίος απαιτεί από τις ναυτιλιακές εταιρείες να εφαρμόζουν μέτρα για την προστασία των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των πλοίων και να τα ελέγχουν τακτικά. Ωστόσο, η αλλαγή της νομοθεσίας δημιούργησε μια νέα βιομηχανία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της ναυτιλίας, η οποία έχει αποδειχθεί μεταβλητή ως προς την προσέγγισή της στην αξιολόγηση των συστημάτων και την ερμηνεία των προτύπων», εξηγεί ο Campbell Murray, διευθύνων σύμβουλος του IMCSO. Ο ίδιος καταλήγει ότι στόχος του οργανισμού είναι να αυξήσει το επίπεδο της αξιολόγησης των κινδύνων κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας