Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Φθηνότερη βενζίνη το φετινό καλοκαίρι;

Φθηνότερη βενζίνη το φετινό καλοκαίρι;

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Περιορισμένη διαφαίνεται η ζήτηση για βενζίνη διεθνώς, με τα διυλιστήρια τα οποία ενίσχυσαν την παραγωγή τους ενόψει καλοκαιριού να αντιμετωπίζουν χαμηλότερα περιθώρια κέρδους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ΗΠΑ, όπου την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου η ζήτηση για βενζίνη διαμορφώθηκε στα 9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, 1,7% μειωμένη σε ετήσια βάση. Στην Ασία, τα διυλιστήρια προγραμματίζουν μειώσεις στην παραγωγή και στα βήματά τους αναμένεται να κινηθούν και τα διυλιστήρια στις υπόλοιπες ηπείρους. Συνεπώς, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο ενδέχεται να μειωθεί.

Από την άλλη, πρέπει να αναφερθεί ότι η μειωμένη ζήτηση δεν προκαλεί ζημίες στα διυλιστήρια, απλώς περιορίζει το περιθώριο κέρδους τους και επηρεάζει τις εκτιμήσεις κερδοφορίας τους. Άλλωστε, οι τιμές πετρελαίου, παρότι μειωμένες από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί εντός του έτους, παραμένουν σχετικά υψηλές.

Επιπλέον, ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, με τη ζήτηση και κατ’ επέκταση τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων να αναμένεται να ενισχυθούν τους ερχόμενους μήνες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024