Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας, «καύσιμο» για τα bulk carriers

Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας, «καύσιμο» για τα bulk carriers

Εισαγωγικό κείμενο

Η υψηλή ζήτηση για ενέργεια στις βόρειες περιοχές της Ινδίας, που πλήττονται από υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία, ανήλθε την Τρίτη 18 Ιουνίου σε επίπεδα ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα για να καλύψει την ενεργειακή κατανάλωση, αν και το κύμα καύσωνα που κρατά ήδη μία εβδομάδα αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας (IMD) έχει άλλωστε προβλέψει θερμοκρασίες πάνω από το φυσιολογικό για τον Ιούνιο για τα βορειοδυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για ενέργεια στις ώρες αιχμής ανήλθε στα 89 γιγαβάτ (GW), η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ για το βόρειο τμήμα της χώρας, προσθέτοντας ότι η ισχυρή ζήτηση, που καταγράφεται από τις 17 Μαΐου, αποτελεί «πρόκληση».

Το φετινό καλοκαίρι έχει καταγραφεί ζήτηση ρεκόρ 250GW για ενέργεια σε όλη τη χώρα, με το υπουργείο να εφαρμόζει διάφορα μέτρα καθώς η ανάγκη για κλιματιστικά και άλλες συσκευές ψύξης αυξάνεται.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να αυξήσουν τις εισαγωγές άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μια τέτοια εξέλιξη θα αύξανε τη ζήτηση για τη μεταφορά άνθρακα δια θαλάσσης και κατά συνέπεια τους ναύλους bulk carriers έστω και βραχύβια.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024