Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα δεδομένα στην αγορά του LNG: Εξαγορά της Pavilion Energy από τη Shell

Νέα δεδομένα στην αγορά του LNG: Εξαγορά της Pavilion Energy από τη Shell

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Shell συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία LNG της Σιγκαπούρης Pavilion Energy από την εταιρεία Temasek με σκοπό να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά του LNG, σύμφωνα με δηλώσεις της πετρελαϊκής εταιρείας την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Όπως γράφει το Reuters, η ανακοίνωση της εταιρείας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η Temasek ολοκλήρωσε τη διαδικασία πώλησης της Pavilion Energy στη Shell.

Η Shell και η Temasek δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες της πώλησης.

Η συμφωνία αναμένεται ότι θα προσφέρει στη Shell πρόσβαση στις αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Σιγκαπούρη, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά.

Η Shell σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά του LNG κατά 20% έως 30% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2022 και η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Η συμφωνία αυτή ήρθε μόλις μια δεκαετία αφότου η Temasek ίδρυσε την Pavilion Energy για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας στην Ασία και να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση.

Η Temasek θα κρατήσει στην ιδιοκτησία της, τη μονάδα Gas Supply Pte Ltd (GSPL), η οποία εισάγει φυσικό αέριο μέσω αγωγού από τη Νότια Σουμάτρα στην Ινδονησία.

Οι συμβάσεις φυσικού αερίου της Pavilion Energy με πελάτες της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας, δεν αποτελούν επίσης μέρος της συναλλαγής.

Επιπλέον, το μερίδιο 20% της Pavilion Energy στην Τανζανία δεν θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ τρίμηνο του ερχόμενου έτους, ενώ η Pavilion θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας