Loading: News Submenu
Header Scripts Init

ΕΕ-Κίνα: Οι τριγμοί στις εμπορικές σχέσεις, δαμόκλειος σπάθη για τις επιχειρήσεις

ΕΕ-Κίνα: Οι τριγμοί στις εμπορικές σχέσεις, δαμόκλειος σπάθη για τις επιχειρήσεις

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι συνεχώς επιβαλλόμενοι δασμοί από ΗΠΑ και ΕΕ στην Κίνα, και δη στα ηλεκτρικά οχήματά της, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας συνάμα προβληματισμό για την επίδραση στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στη βάση αυτή, η Airbus εξέφρασε την ανησυχία της για τον αντίκτυπο των δασμών στις εμπορικές σχέσεις της Κίνας με την Ευρώπη. Κατά τον κολοσσό κατασκευής αεροσκαφών της Ευρώπης, οι εμπορικές εντάσεις αποτελούν πρόκληση για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Βλέπουμε αύξηση των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, που δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα διεθνών εταιρειών όπως η Airbus», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγές υπογραμμίζουν ότι, πριν από την απόφαση της ΕΕ, η Airbus φέρεται να βρισκόταν σε συνομιλίες με την Κίνα για μια ιστορική συμφωνία κατασκευής έως και 600-750 αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση της ΕΕ θα βλάψει την οικονομική συνεργασία Κίνας-Ευρώπης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ένα επαναστατικό ιστιοφόρο τριμαράν, κύριoς στόχος νέας συνεργασίας

Η εξέλιξη στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιολικής ενέργειας επεκτείνεται τώρα και στα τριμαράν. Το ναυπηγείο Austal ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία για τον σχεδιασμό και την κατασκευή…

Cosco-Fortescue: Προσεχώς «πράσινες» θαλάσσιες μεταφορές από την Αυστραλία στην Κίνα

Στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εταιρείες-κολοσσοί του κλάδου συνάπτουν συνεχώς νέες συμφωνίες και συνεργασίες, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }