Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Ψ=
Εισαγωγικό κείμενο

Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία του προέδρου των ναυπηγείων Fincantieri

Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία του προέδρου των ναυπηγείων Fincantieri

Ψ=
Εισαγωγικό κείμενο

Ο chairman του κρατικού ομίλου ναυπηγείων «Fincantieri» Κλαούντιο Γκρατσιάνο φέρεται να αυτοκτόνησε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο σπίτι του στη Ρώμη.

Όπως δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοντά στο πτώμα του η αστυνομία βρήκε ένα περίστροφο και ένα σύντομο σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Πρόσφατα ο Γκρατσιάνο, ο οποίος ήταν 70 ετών, είχε χάσει τη σύζυγό του και το οικογενειακό αυτό πένθος θεωρείται η πιθανότερη αιτία της ακραίας πράξης του.

«Νιώθω πραγματικά ταραγμένη από την είδηση του τραγικού θανάτου του στρατηγού Κλαούντιο Γκρατσιάνο. Χάσαμε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε υποδειγματικά τη χώρα μας, τιμώντας το έθνος, τις ένοπλες δυνάμεις και τους κρατικούς θεσμούς με προσήλωση, επαγγελματισμό και βαθιές γνώσεις», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Ο όμιλος Fincantieri με μια λιτή και συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση αποχαιρέτισε τον Γκρατσιάνο. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς τις λέξεις να περιγράψει τι αισθανόμαστε σήμερα. Ο Κλαούντιο Γκρατσιάνο, ο πρόεδρός μας απεβίωσε σήμερα. Ένας άνθρωπος που, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, επέλεξε να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της χώρας μας και μιας Ευρώπης που θα ήθελε να είναι όλο και περισσότερο ενωμένη και ικανή να μιλάει με μια φωνή.

»Το έκανε και εδώ, μαζί μας, όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύοντας καθημερινά με αυστηρότητα, όραμα και πάθος.

»Θα μας λείψουν πολλά πράγματα από αυτόν, αλλά πάνω απ’ όλα η καλοσύνη, η προσοχή και η βαθιά του εκτίμηση για κάθε άνθρωπο που, με τη δουλειά του, σε καθημερινή βάση, έχει κάνει και
συνεχίζει να κάνει την κοινότητά μας παράδειγμα παγκόσμιας αριστείας.

»Καλό ταξίδι Στρατηγέ.

»Αυτά που μας διδάξατε όλα αυτά τα χρόνια θα παραμείνουν για πάντα στις καρδιές και στο μυαλό των του καθενός μας.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)