Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Sea Cargo Charter: Τα δεδομένα για τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς στόχους

Sea Cargo Charter: Τα δεδομένα για τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς στόχους

Εισαγωγικό κείμενο

Η Sea Cargo Charter, ένωση στην οποία ανήκουν πληθώρα ναυλωτών και πλέον, μεταξύ άλλων, ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες, προχώρησε στη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής της αναφορικά με τα επίπεδα συμμόρφωσης των μελών της με τους περιβαλλοντικούς στόχους του IMO.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην οποία αναλύονται δεδομένα του 2023, κατά μέσο όρο τα μέλη της Sea Cargo Charter απείχαν κατά 16,9% από τη μίνιμουμ πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν για να συμμορφωθούν με τους περιβαλλοντικούς στόχους του IMO. Την ίδια ώρα, απείχαν 21,9% ‒μέσος όρος‒ από την επιθυμητή κατά τους ίδιους τροχιά.

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις «επιδόσεις» μεταξύ διαφορετικών μελών της Sea Cargo Charter. Όπως αναφέρεται και στην έκθεση, μπορεί ο μέσος όρος «απόστασης» από την επιθυμητή τροχιά να αγγίζει το 16,9%, όμως το συνολικό εύρος της «επίδοσης» των εταιρειών διαμορφώθηκε μεταξύ του -16,5% έως και 47,6%. Δηλαδή, υπήρχαν εταιρείες που είχαν αρκετά καλύτερη επίδοση από εκείνη που απαιτείται για την ευθυγράμμιση με τους στόχους του IMO. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της SCC απέχουν αρκετά από τους επιθυμητούς στόχους.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024