Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Πλαφόν για λίγους» εκείνο στο ρωσικό πετρέλαιο;

«Πλαφόν για λίγους» εκείνο στο ρωσικό πετρέλαιο;

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Οι κυρώσεις της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο δεν έχουν αποφέρει σε πλήρη βαθμό τα επιθυμητά αποτελέσματα, με το κόστος του μαύρου χρυσού της Ρωσίας να βρίσκεται σε άνοδο. Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει ως ανώτατο όριο τιμής πώλησης του ρωσικού πετρελαίου τα $60 ανά βαρέλι, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το ρωσικό πετρέλαιο με προορισμό την Ινδία πωλείται πολύ υψηλότερα από το συγκεκριμένο πλαφόν.

Ειδικότερα, οι Ρώσοι εξαγωγείς έχουν συνάψει συμφωνίες τον Ιούνιο για να πουλήσουν πετρέλαιο σε ινδικά διυλιστήρια με έκπτωση από $3 έως $3,5 το βαρέλι σε σχέση με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης του Brent στις παγκόσμιες αγορές. Αυτή είναι η μικρότερη έκπτωση από τις αρχές του 2023, που το Reuters παρακολουθεί τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία, οπότε η έκπτωση είχε φτάσει και τα $20 το βαρέλι.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εξέλιξη συνεπάγεται ότι περισσότερα πλοία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence, κάνει λόγο για περισσότερα από 630 tankers τα οποία μετέχουν στη μεταφορά ρωσικού αργού (αλλά και ιρανικού). Οι διαχειριστές των συγκεκριμένων πλοίων βρίσκονται κυρίως σε Κίνα και ΗΑΕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024