Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Βρετανικές κυρώσεις στη Ρωσία και στο βάθος ο σκοτεινός στόλος

Βρετανικές κυρώσεις στη Ρωσία και στο βάθος ο σκοτεινός στόλος

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Βρετανία επέβαλε την Πέμπτη 13 Ιουνίου κυρώσεις με στόχο πλοία του «σκοτεινού στόλου», τα οποία όπως υποστηρίζει το Λονδίνο χρησιμοποιούνται για να παρακάμπτονται οι δυτικές κυρώσεις στο εμπόριο ρωσικού πετρελαίου.

Τα μέτρα αυτά, μέρος των 50 νέων κυρώσεων σε συντονισμό με τους εταίρους στην Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7), θέτουν επίσης στο στόχαστρο προμηθευτές πυρομαχικών, εργαλειομηχανών, μικροηλεκτρονικής και επιμελητείας στον στρατό της Ρωσίας, περιλαμβανομένων οντοτήτων που εδρεύουν στην Κίνα, στο Ισραήλ, στο Κιργιστάν και στην Τουρκία, ανέφερε η κυβέρνηση.

«Οι ενέργειες σήμερα περιλαμβάνουν τις πρώτες κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο πλοία στον σκιώδη στόλο του Πούτιν, που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία προκειμένου να παρακάμψει της κυρώσεις του ΗΒ και της G7 και να συνεχίσει ελεύθερη το εμπόριο ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Βρετανία επέβαλε επίσης κυρώσεις στην κορυφαία χρηματοοικονομική πλατφόρμα, Moscow Exchange, λέγοντας πως εξασφάλισε κέρδη από το Κρεμλίνο ή υποστήριξε τη ρωσική εξουσία, «συνεχίζοντας την εργασία σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024