Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Τα δεδομένα για την ανεργία σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα δεδομένα για την ανεργία σε παγκόσμιο επίπεδο

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Σταθερό στο 4,9% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον φετινό Απρίλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Anadolu σημειώνει ότι, τον περασμένο Απρίλιο, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο σε 25 χώρες του ΟΟΣΑ, μειώθηκε σε τέσσερις χώρες και αυξήθηκε σε τρεις. Πέντε χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν ποσοστό κάτω ή ίσο του 3%, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Τσεχίας και της Κορέας, ενώ το ποσοστό της Κολομβίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας ήταν πάνω από 10%.

Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, μειώθηκε ελαφρά σε συνολικά 34,1 εκατ., παραμένοντας σταθερός ή μειωμένος σε 18 χώρες, με τη μεγαλύτερη πτώση στην Κολομβία.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας ρεκόρ 6% και 6,4% αντίστοιχα, τον Απρίλιο του 2024. Παρέμεινε σταθερό στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και μόνο η Ιρλανδία κατέγραψε αύξηση, ενώ η Αυστρία και η Ιταλία μείωση.

Τα ποσοστά ανεργίας στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθερά τον Μάιο του 2024, στο 6,2% και 4% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα δεδομένα για άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά, το ποσοστό ανεργίας που κατέγραψε ο ΟΟΣΑ ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες στο 5,1% και 4,7% αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024