Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Σε ρυθμούς κανονικότητας ο λιμένας της Βαλτιμόρης

Σε ρυθμούς κανονικότητας ο λιμένας της Βαλτιμόρης

Εισαγωγικό κείμενο

Επιστροφή στην κανονικότητα για το λιμάνι της Βαλτιμόρης, καθώς στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές του λιμένα.

Το κύριο κανάλι ναυσιπλοΐας είχε παραμείνει κλειστό μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου, που εμπόδιζε την κυκλοφορία των πλοίων στον λιμένα. Πλέον, η κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων γίνεται απρόσκοπτα σε 24ωρη βάση και χωρίς κανέναν περιορισμό.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Project44, ο χρόνος ελλιμενισμού των πλοίων ήδη είχε μειωθεί σημαντικά μετά τη μερική επαναλειτουργία του καναλιού ναυσιπλοΐας στις 20 Μαΐου, αλλά η συμφόρηση παραμένει σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φορτίων, καθώς υπάρχουν ακόμη συσσωρευμένα εμπορευματοκιβώτια. Αντίθετα, ο χρόνος παραμονής για τα εμπορευματοκιβώτια από εισαγωγές φορτίων σταθεροποιείται.

Όσο το κανάλι ναυσιπλοΐας παρέμενε κλειστό, πολλά εμπορευματοκιβώτια που προορίζονταν αρχικά για το λιμάνι της Βαλτιμόρης ανακατευθύνθηκαν σε άλλα λιμάνια. Στην ανάλυση του Project44 φαίνεται μάλιστα ότι τα λιμάνια που υποδέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο ήταν η Νέα Υόρκη (46%), το Νόρφολκ (20%) και το Newark-Elizabeth (9%).

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)