Loading: News Submenu
Header Scripts Init
INTERCARGO 
Εισαγωγικό κείμενο

INTERCARGO: Η προστασία των ναυτικών είναι ηθικό καθήκον όλων

INTERCARGO: Η προστασία των ναυτικών είναι ηθικό καθήκον όλων

INTERCARGO 
Εισαγωγικό κείμενο

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε εμπορικό πλοίο, το οποίο οδήγησε στην απώλεια ενός ναυτικού και στο σοβαρό τραυματισμό ακόμα ενός, η INTERCARGO προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει εκ νέου το γεγονός ότι η εμπορική ναυτιλία βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων.

Τα εμπορικά πλοία στελεχώνονται από αθώους ναυτικούς και είναι απαράδεκτο να βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων καθώς προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους και ειρηνικά να ταξιδέψουν στα διεθνή ύδατα σημειώνει η ανακοίνωση.

Η INTERCARGO εξέφρασε την απαίτησή της από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις ενάντια σε αθώους ναυτικούς ενώ παράλληλα πραγματοποίησε έκκληση σε όλα τα κράτη να ενισχύουν περαιτέρω τη ναυτική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Όπως άλλωστε υπογραμμίζει η Διεθνής Ένωση στην ανακοίνωσή της, οι ναυτικοί και η παγκόσμια ναυτιλία είναι εκείνου που διασφαλίζουν τη διατροφική και ενεργειακή επάρκεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. «Η προστασία των ναυτικών είναι ηθικό καθήκον του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)