Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

ΙΕΑ: Η στρατηγική των εταιρειών πετρελαίου υπονομεύει τον OPEC+

ΙΕΑ: Η στρατηγική των εταιρειών πετρελαίου υπονομεύει τον OPEC+

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η πολιτική που χαράσσει ο OPEC+ στην παραγωγή πετρελαίου έχει πολλάκις προκαλέσει δριμεία κριτική από τη Δύση, ενώ χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αυξάνουν την παραγωγή τους και τις επενδύσεις τους σε μια προσπάθεια διατήρησης των τιμών πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα.

Η στρατηγική αυτή, υπογραμμίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, θα οδηγήσει σε ένα άνευ προηγουμένου πλεόνασμα πετρελαίου στα τέλη της δεκαετίας. Βάσει του IEA, οι εταιρείες παραγωγής πετρελαίου υπονομεύουν με τις επενδύσεις τους τις προσπάθειες του OPEC+ να φέρει σταθερότητα στις τιμές μακροπρόθεσμα.

Δημοσίευμα των Financial Times σημειώνει ότι η ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να κορυφωθεί πριν από το 2030. Ωστόσο, οι παραγωγοί πετρελαίου, κυρίως στις ΗΠΑ, συνεχίζουν με επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε πλεόνασμα μαύρου χρυσού έως και 8 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στο πέρας της δεκαετίας.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη στρατηγική, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τιμών πετρελαίου, υπογραμμίζουν οι αναλυτές του ΙΕΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024