Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η υιοθέτηση του e-NG στις θαλάσσιες μεταφορές στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Η υιοθέτηση του e-NG στις θαλάσσιες μεταφορές στο επίκεντρο νέας συνεργασίας

Εισαγωγικό κείμενο

Σε μια εποχή που η βιώσιμη ενέργεια γίνεται προτεραιότητα, η Tree Energy Solutions (TES) και η Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” Line) ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πράσινο μέλλον στη ναυτιλία. Η TES, η οποία εστιάζει στην παραγωγή ηλεκτρικού φυσικού αερίου (e-NG), και η “K” Line εργάζονται για τη μετάβαση προς τις μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050.

Το e-NG ή ηλεκτρικό φυσικό αέριο είναι ένα συνθετικό καύσιμο που παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται για ένα «πράσινο» μόριο που δημιουργείται μέσω της σύνθεσης πράσινου υδρογόνου και ανακυκλωμένου διοξειδίου του άνθρακα (CO₂). Πιο συγκεκριμένα, το πράσινο υδρογόνο που παράγεται μέσω ηλεκτρόλυσης και το συλληφθέν CO₂ που μπορεί να προέρχεται είτε από απόβλητα βιομάζας είτε από διαδικασίες δέσμευσης και ανακύκλωσης του CO₂ αντιδρούν μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «σύνθεση μεθανίου» ή «μεθανίωση». Μετά το πέρας της χημικής τους αντίδρασης, προκύπτει μεθάνιο (CH₄) και νερό. Το παραγόμενο μεθάνιο είναι το e-NG.

Η αρχική παραγωγή του e-NG θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της TES στο Wilhelmshaven της Γερμανίας, με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη ενός παγκόσμιου χαρτοφυλακίου παραγωγής και εισαγωγής του. Με την “K” Line αναμένεται να επιταχυνθεί η υιοθέτηση του e-NG στις θαλάσσιες μεταφορές. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες πρόκειται να εξετάσουν τη λειτουργία και τη διαχείριση πλοίων μεταφοράς e-NG καθώς και πλοίων LCO₂, δεδομένου ότι το CO₂ είναι απαραίτητο για την παραγωγή του e-NG.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024