Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Διώρυγα του Παναμά: Προσεχώς άνοδος στις επιτρεπόμενες ημερήσιες διελεύσεις

Διώρυγα του Παναμά: Προσεχώς άνοδος στις επιτρεπόμενες ημερήσιες διελεύσεις

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε νέα αύξηση στον αριθμό των καθημερινών διελεύσεων, καθώς η σημαντικότατη ναυτιλιακή αρτηρία αναμένει περίοδο βροχοπτώσεων.

Έτσι, από τις 11 Ιουλίου ο αριθμός ημερήσιων διελεύσεων αναμένεται να αυξηθεί από 32 σε 33 και μέχρι τις 22 Ιουλίου σε 34, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της Αρχής της Διώρυγας.

Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν την αναμενόμενη αύξηση στη στάθμη της λίμνης Gatun μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς ξεκινάει η περίοδος των βροχοπτώσεων.

Η Διώρυγα του Παναμά, για περισσότερο από έναν χρόνο, υπολειτουργεί εξαιτίας της ξηρασίας, που επιδεινώθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο. Σε κανονικές συνθήκες, από τη Διώρυγα του Παναμά διέρχονται καθημερινά περί τα 36 πλοία, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές των δεξαμενών είναι για μέγιστο βύθισμα 50 ποδιών.

Έως τις 22 Ιουλίου αναμένεται ότι θα προστεθούν δύο επιπλέον ημερήσιες διελεύσεις, μία για πλοία μεγέθους Panamax (ανεβάζοντας τις ημερήσιες διελεύσεις σε συνολικά 25) και μία για πλοία μεγέθους Neopanamax (αυξάνοντας τις ημερήσιες διελεύσεις σε 9).

Επιπλέον, από τις 15 Ιουνίου, το όριο βύθισης αναμένεται να αυξηθεί από τα 45 στα 46 πόδια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024