Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τα bulk carriers, «νικητής» των αγοραπωλησιών πλοίων

Τα bulk carriers, «νικητής» των αγοραπωλησιών πλοίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το ύψος των κεφαλαίων που έχουν διατεθεί για αγοραπωλησίες bulk carriers εντός του 2024 έχει καταγράψει σημαντική άνοδο το 2024. Πιο συγκεκριμένα, βάσει έκθεσης της VesselsValue, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2024 έχουν διατεθεί περίπου $9,1 δισ. για αγορές bulk carriers στη second-hand αγορά. Τα εν λόγω επίπεδα σηματοδοτούν άνοδο της τάξεως του 13,8% σε ετήσια βάση, με τα bulk carriers να αποτελούν τον μοναδικό τύπο πλοίου από τα bulk carriers, τα tankers, τα containerships και τα gas carriers που καταγράφει άνοδο στα διατεθέντα κεφάλαια για αγοραπωλησίες σε σύγκριση με το 2023.

Σε ευρύτερο πλαίσιο, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024 έλαβαν χώρα αγοραπωλησίες 946 bulk carriers, tankers, containerships και gas carriers, βάσει της VesselsValue, με τα συνολικά διατεθέντα κεφάλαια να αγγίζουν τα $26,2 δισ. Τα συγκεκριμένα επίπεδα συνιστούν πτώση 33% σε όρους αριθμού πλοίων και 23,2% σε όρους διατεθέντων κεφαλαίων.

Bulk carriers

Οι αγοραπωλησίες bulk carriers έφτασαν μέχρι σήμερα συνολικά τις 460 και σε αξία τα $9,1 εκατ. Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν καταγραφεί 444 αγοραπωλησίες για $8 εκατ.

Tankers

Στα tankers μέχρι σήμερα καταγράφηκαν στην πλατφόρμα συνολικά 347 αγοραπωλησίες για $11,3 εκατ., ενώ πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν καταγραφεί 711 αγοραπωλησίες για $17,2 εκατ.

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι αγοραπωλησίες tankers σημειώνουν πτώση 51,2% και σε αξία μια μείωση του 33,9%.

Containerships

Στα containerships μέχρι σήμερα το τρέχον έτος καταγράφηκαν συνολικά 96 αγοραπωλησίες για $3,3 εκατ., ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν καταγραφεί 181 αγοραπωλησίες για $4,4 εκατ.

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι αγοραπωλησίες containerships σημειώνουν πτώση της τάξεως του 47% και σε αξία πτώση 25%.

Gas carriers

Στα gas carriers μέχρι σήμερα το τρέχον έτος καταγράφηκαν συνολικά 43 αγοραπωλησίες για $2,5 εκατ., ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν καταγραφεί 75 αγοραπωλησίες για $4,6 εκατ..

Σε σύγκριση με πέρυσι, οι αγοραπωλησίες gas carriers σημειώνουν πτώση της τάξεως του 43% και σε αξία πτώση 45,7%.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας