Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η όρεξη της DP World για νέες λιμενικές επενδύσεις

Η όρεξη της DP World για νέες λιμενικές επενδύσεις

Εισαγωγικό κείμενο

Η DP World ανακοίνωσε επενδύσεις σε λιμάνια της Λατινικής Αμερικής, που σκοπό έχουν την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας των τερματικών της και την ευρύτερη αναβάθμιση της λειτουργικής αποδοτικότητάς τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση λιμένων στο Εκουαδόρ (Ισημερινό) και στο Περού, ώστε να καταστούν βασικές πύλες για το παγκόσμιο εμπόριο, συμβάλλοντας στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Carlos Merino, διευθύνων σύμβουλος της DP World στο Περού και στο Εκουαδόρ, δήλωσε: «Οι στρατηγικές τοποθεσίες του Περού και του Ισημερινού παρέχουν αξιόπιστες συνδέσεις από τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής με μεγάλες παγκόσμιες αγορές».

Στο Περού, τα έργα αναβάθμισης θα αυξήσουν τη διαχειριστική ικανότητα του τερματικού σταθμού κατά 80%, μετατρέποντάς τον σε κορυφαίο κόμβο logistics στη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής. Το έργο, ύψους $400 εκατ., περιλαμβάνει την επέκταση του προβλήτα στα 1.050 μ., επιτρέποντας έτσι να φιλοξενήσει έως και τρία πλοία ταυτόχρονα, αυξάνοντας την ετήσια διεκπεραιωτική ικανότητά του στα 2,7 εκατ. TEUs.

Στο Εκουαδόρ, η DP World σχεδιάζει να επεκτείνει τις υποδομές της στο λιμάνι της Posorja. Φέτος μάλιστα στο εν λόγω λιμάνι ξεκίνησαν τρεις βασικές υπηρεσίες γραμμών από τη Maersk, ενισχύοντας τον στρατηγικό του ρόλο στη σύνδεση της Λατινικής Αμερικής με τις παγκόσμιες αγορές. Η αναβάθμιση του λιμένα, ύψους $140 εκατ., περιλαμβάνει την επέκταση 700 μ., αυξάνοντας τον χώρο ελλιμενισμού, καθώς και τη διάθεση προηγμένου λιμενικού εξοπλισμού ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του λιμένα της Posorja.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)