Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Ολοταχώς για το μεγαλύτερο car carrier παγκοσμίως

Ολοταχώς για το μεγαλύτερο car carrier παγκοσμίως

Εισαγωγικό κείμενο

Σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών επετεύχθη με την απονομή της Έγκρισης επί της Αρχής (AiP) από τον Lloyd’s Register (LR) στο Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Έρευνας Θαλάσσιων Μεταφορών της Κίνας (MARIC) κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων. Αυτή η έγκριση αφορά το νέο σχέδιο πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών (PCTC) με κινητήρα διπλής καύσης και χωρητικότητα 12.800 CEU.

Το νέο πλοίο αποτελεί μέρος μιας πρωτοποριακής γενιάς υπερμεγέθων, περιβαλλοντικά φιλικών roll-on/roll-off (ro-ro) πλοίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ισχύος που χρησιμοποιεί καύσιμο αμμωνίας, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες επιλογές πρόωσης, όπως υγροποιημένο φυσικό αέριο και μεθανόλη. Επιπλέον, είναι δυνατή η ενσωμάτωση ηλιακών συλλεκτών και μπαταριών. Ο συνδυασμός αυτός συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 89% σε σύγκριση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα.

Ο σχεδιασμός του πλοίου περιλαμβάνει ένα πολυεπίπεδο κατάστρωμα ανύψωσης, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των οχημάτων που μεταφέρονται, μεγιστοποιώντας έτσι την ικανότητα μεταφοράς και την αποδοτικότητα του χώρου. Το εσωτερικό του πλοίου είναι εξοπλισμένο με αποδοτικά και ευέλικτα συστήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης, μειώνοντας τον χρόνο παραμονής στο λιμάνι και βελτιώνοντας τη συνολική επιχειρησιακή απόδοση.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024