Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η Αργεντινή, ακόμα ένα «θύμα» του δάγκειου πυρετού

Η Αργεντινή, ακόμα ένα «θύμα» του δάγκειου πυρετού

Εισαγωγικό κείμενο

Ο δάγκειος πυρετός αποτελεί πραγματικά έναν σημαντικότατο πονοκέφαλο για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη Λατινική και την Κεντρική Αμερική να καταγράφουν εξαιρετική άνοδο κρουσμάτων το 2024.

Ειδικότερα, η Αργεντινή έχει καταγράψει 504.580 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι τώρα, που αντιστοιχεί σε αύξηση των κρουσμάτων κατά 3,26 φορές σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 9 Ιουνίου το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στις κεντρικές περιοχές της χώρας έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, που αντιστοιχεί στο 61,9% των συνολικών κρουσμάτων, ενώ ακολουθούν οι βορειοδυτικές περιοχές με 22,8% και οι βορειοανατολικές με 13,1%.

Η νόσος εξαπλώνεται στις 19 από τις 24 περιοχές της χώρας της Νότιας Αμερικής και έχει οδηγήσει στην απώλεια 355 ζωών το 2024. Τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας παρουσιάζουν οι ηλικίες άνω των 80 ετών, σύμφωνα με δελτίο του Υπουργείου Υγείας της Αργεντινής, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού σε περιοχές προτεραιότητας, κυρίως για άτομα ηλικίας 15 έως 39 ετών.

Συνεπώς, για ακόμα μία φορά, τα βλέμματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας στρέφονται στη Λατινική Αμερική. Χώρες όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία αποτελούν στυλοβάτες τους διεθνούς εμπορίου και συνεπώς εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πλοία ετησίως προσεγγίζουν τους λιμένες τους. Με τον δάγκειο πυρετό να εξαπλώνεται ταχύτατα, ανησυχία επικρατεί για τα πληρώματα των πλοίων αυτών.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)