Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H έκκληση της Φινλανδίας στην ΕΕ με φόντο τον σκοτεινό στόλο

H έκκληση της Φινλανδίας στην ΕΕ με φόντο τον σκοτεινό στόλο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Φινλανδία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την προμήθεια ενός αντιρρυπαντικού σκάφους που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για πετρελαιοκηλίδες στα βόρεια τμήματα της Βαλτικής Θάλασσας, καθώς η μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την περιοχή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αναφορά του Υπουργείου Μεταφορών της Φινλανδίας, ο κίνδυνος πετρελαιοκηλίδων στην περιοχή έχει αυξηθεί μετά τις διεθνείς κυρώσεις που ανάγκασαν τη Ρωσία να μεταφέρει πετρέλαιο χρησιμοποιώντας παλαιότερα πλοία, με μειωμένη ασφαλιστική κάλυψη.

Οι σκληρές χειμερινές συνθήκες αυξάνουν επίσης αυτούς τους κινδύνους, καθώς τα ρωσικά σκάφη που ανήκουν στον λεγόμενο σκιώδη στόλο μπορεί να είναι κακώς εξοπλισμένα και να μην είναι κατάλληλα για συνθήκες παγετού.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας στη Θάλασσα (EMSA) ήδη διαθέτει 14 αντιρρυπαντικά πλοία για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων, σε λιμάνια όπως είναι η Κωνστάντζα στη Ρουμανία, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, και το Μάλμε στη νότια Σουηδία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024