Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Ποσειδώνια 2024: Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσίασαν τις θετικές ειδήσεις των τελευταίων δύο ετών

Ποσειδώνια 2024: Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσίασαν τις θετικές ειδήσεις των τελευταίων δύο ετών

Εισαγωγικό κείμενο

Τα Ναυτικά Χρονικά, με αφορμή τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2024, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον πλανήτη, εγκαινίασαν μια πρωτότυπη θεματική έκθεση με τίτλο «Celebrating Greek Shipping: Welcoming news published in Naftika Chronika», η οποία παρουσίασε τις θετικές και ευπρόσδεκτες ειδήσεις που αφορούν την ελληνική ναυτιλία και έλαβαν χώρα από την τελευταία έκθεση των Ποσειδωνίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, τα Ναυτικά Χρονικά έχουν καθιερωθεί στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αναγνωστικό κοινό ως μια αντικειμενική και πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης. Μέσω μιας πληθώρας επικοινωνιακών μέσων, η συντακτική ομάδα του περιοδικού παρουσιάζει καθημερινά τα σημαντικότερα νέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Αδιαμφισβήτητα, η Έκθεση των Ποσειδωνίων αποτελεί κάθε δύο χρόνια ένα γεγονός-ορόσημο για τη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και μια εορτή για όλα όσα μοιράζονται μεταξύ τους, τα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Πιστή στον εορταστικό χαρακτήρα των Ποσειδωνίων, η συντακτική ομάδα των Ναυτικών Χρονικών αποφάσισε να παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης τις θετικές ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του περιοδικού τα τελευταία δύο χρόνια. Η έκθεση αποτελούνταν από φωτογραφική και κειμενική παρουσίαση των ειδήσεων αυτών στην αγγλική γλώσσα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι πρωταγωνιστές και τα σημεία-σταθμοί της ελληνικής ναυτιλίας της τελευταίας διετίας.

Παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι γεμάτη προκλήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνηθίζουν να επικεντρώνονται καθημερινώς στις αρνητικές ή στις δυσάρεστες ειδήσεις, τα Ναυτικά Χρονικά επέλεξαν να εστιάσουν στις θετικές ειδήσεις που αναδεικνύουν το πώς και το γιατί η ελληνική ναυτιλία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη του διεθνούς ναυτιλιακού στερεώματος.

Χορηγοί της έκθεσης «Celebrating Greek Shipping: Welcoming news published in Naftika Chronika» ήταν οι:

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)