Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Πιλοτικός μηχανισμός από την Ευρώπη για την ενίσχυση της αγοράς υδρογόνου

Πιλοτικός μηχανισμός από την Ευρώπη για την ενίσχυση της αγοράς υδρογόνου

Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Έναν νέο πιλοτικό μηχανισμό σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου.

Ο πιλοτικός μηχανισμός, ο οποίος θα ισχύσει για πέντε χρόνια και θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Υδρογόνου, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατα εγκριθείσας δέσμης μέτρων για τα απανθρακοποιημένα αέρια και το υδρογόνο.

Παράλληλα, αποσκοπεί στην επιτάχυνση των επενδύσεων, παρέχοντας σαφέστερη εικόνα της κατάστασης της αγοράς, διευκολύνοντας τις μεταξύ τους επαφές.

Πιο αναλυτικά, ο πιλοτικός μηχανισμός υδρογόνου θα συλλέγει, θα επεξεργάζεται και θα παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη ζήτηση και την προσφορά ανανεώσιμου υδρογόνου, υδρογόνου χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών και παραγώγων, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους αγοραστές να επικοινωνούν τόσο με Ευρωπαίους όσο και με ξένους προμηθευτές.

Επίσης, θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα της αγοράς σχετικά με την ανάπτυξη των ροών και των τιμών του υδρογόνου, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία σύναψης συμβάσεων για την εξεύρεση παρόχου υπηρεσιών για την ανάπτυξη πλατφόρμας ΤΠ, για τη λειτουργία του πιλοτικού μηχανισμού.

Η Επιτροπή σχεδιάζει ακόμα να υπογράψει σύμβαση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί έως τα μέσα του 2025.

Σημειώνεται ότι ο πιλοτικός μηχανισμός υδρογόνου αποτελεί μέρος των εν εξελίξει εργασιών της Επιτροπής για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας πολλαπλών προϊόντων για την από κοινού αγορά στρατηγικών βασικών προϊόντων, η οποία, στο μέλλον, θα μπορούσε να καλύπτει βασικά προϊόντα, όπως οι πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024