Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

H ανάγνωση της Maersk για την κατάσταση στους ευρωπαϊκούς λιμένες

H ανάγνωση της Maersk για την κατάσταση στους ευρωπαϊκούς λιμένες

Εισαγωγικό κείμενο

Το βλέμμα της στην κατάσταση στους ευρωπαϊκούς λιμένες ρίχνει η Maersk σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για μια αισιόδοξη εικόνα στη Βόρεια Ευρώπη και κάποιες επιμένουσες προκλήσεις στους νοτιότερους λιμένες της Γηραιάς Ηπείρου.

Ειδικότερα, στη Βόρεια Ευρώπη η Maersk χαρακτηρίζει την κατάσταση «υγιή», αναφέροντας ότι δεν αναμένονται διαταραχές τις ερχόμενες εβδομάδες. Σε Ρότερνταμ, Αμβούργο και Άαρχους σημειώνεται άνοδος στον όγκο εμπορευμάτων και λόγω αυτού η εταιρεία υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να καταγραφεί μείωση του χρόνου αναμονής των εμπορευμάτων στους λιμένες.

Παράλληλα, η εικόνα νοτιότερα προκαλεί προβληματισμό, με αναλυτές της Maersk να εστιάζουν στον λιμένα Αλχεθίρας της Ισπανίας, όπου οι χρόνοι αναμονής αυξάνονται. Οι λιμένες της Νότιας Ευρώπης βρίσκονται άλλωστε ευρύτερα υπό πίεση, ελέω της αναδιάταξης των routes λόγω των επιθέσεων ενάντια σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Συνεπώς, είναι εξίσου σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι παραμονής των εμπορευμάτων στους λιμένες.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)