Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Green-Jakobsen στα Ποσειδώνια 2024: Ζωτικής σημασίας η συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την ανθρώπινη απόδοση

Green-Jakobsen στα Ποσειδώνια 2024: Ζωτικής σημασίας η συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την ανθρώπινη απόδοση

Εισαγωγικό κείμενο

H διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου στη ναυτιλία και ειδικότερα η συλλογή δεδομένων αναφορικά με την απόδοση των ναυτικών εν πλω, αποτέλεσε το θέμα του σεμιναρίου που διοργάνωσε η Green – Jakobsen την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2024», σε συνεργασία με τις Rightship, Tsakos Shipping and Trading και OSM Thome Group.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε το πως τα δεδομένα αυτά δύνανται να βοηθήσουν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ναυτικών, αλλά και στο πως ευρύτερα μπορούν να παρέχουν οφέλη τόσο στην εταιρεία όσο και στους ίδιους τους ναυτικούς.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι άλλωστε κομβικός για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία των πλοίων. Συνεπώς, η συλλογή και ανάλυση δεδομένων και τα οφέλη που παρέχει σε επίπεδο αναγνώρισης αδυναμιών, πρόληψης προκλήσεων και αντιμετώπισής τους μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια ναυτιλιακή εταιρεία. Μεταξύ άλλων, μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού μιας εταιρείας, τα μέλη του οποίου θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Οι ομιλητές συζήτησαν συγκεκριμένα γιατί είναι σημαντικό να συλλέγονται δεδομένα για την απόδοση των ναυτικών, αλλά και δεδομένα που αφορούν σε λειτουργίες του πλοίου. Επίσης, ανέλυσαν ποιες κατηγορίες δεδομένων μπορούν να καταγραφούν, καθώς και πώς μπορούν αυτά τα δεδομένα να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της απόδοσης των πληρωμάτων.

Ένα εκ των σημαντικότερων συμπερασμάτων ήταν ότι απαιτείται η αξιοποίηση τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών δεδομένων για μια πλήρη οπτική. Μέσω της στρατηγικής αυτής τα οφέλη που αποκομίζονται είναι πολλαπλά.

Συγκεκριμένα στην ομάδα εμπειρογνωμόνων της Green-Jakobsen που συμμετείχαν στο σεμινάριο ήταν:

•     Ο κ. Erik Green, CEO and Partner, Green-Jakobsen. Ο κ. Green διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάλυση παραγόντων για την ενίσχυση της ανθρώπινης απόδοσης, ανέπτυξε τους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν την απόδοση των πληρωμάτων. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πώς συλλέγονται τα δεδομένα ανθρώπινης απόδοσης.
•     Ο κ. Andrew Roberts, Head of EMEA, RightShip. Ο Andrew Roberts, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως ναυτικός, αναφέρθηκε στο πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα και την τεχνολογία για να συνεργαστεί με τη ναυτιλιακή κοινότητα, ξεπερνώντας τυχόν προκλήσεις που αφορούν τόσο θέματα ασφάλειας, όσο και ζητήματα κοινωνικότητας και προσαρμογής στο περιβάλλον του πλοίου.
•     Ο κ. Αναστάσιος Καρτσιμαδάκης, Group Vetting & Inspections Manager, Tsakos Shipping & Trading SA μοιράστηκε γνώσεις από την πολυετή εμπειρία που έχει αποκομίσει μέσω της Intertanko και της Tsakos Group.
•     Η κ. Τζούλια Αναστασίου, Chief Crew Management Officer, OSM Thome Group, Managing Director της OSM Thome Cyprus, με μακρά εμπειρία στη διαχείριση πληρωμάτων, ανέδειξε πώς μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης πληρωμάτων αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο παράγοντα και την απόδοση του πληρώματος.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)