Loading: News Submenu
Header Scripts Init

To σχέδιο 1.000 πλοίων της Ινδίας

To σχέδιο 1.000 πλοίων της Ινδίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Νέα στρατηγική κίνηση με επίκεντρο το παγκόσμιο εμπόριο και την ινδική οικονομία φέρεται να σχεδιάζει το Νέο Δελχί. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, η Ινδία φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία θα αυξήσει τον στόλο της κατά 1.000 πλοία μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο λόγος πίσω από αυτή την κίνηση είναι να αποκομίσει η Ινδία περισσότερα έσοδα από το ολοένα αυξανόμενο εμπόριο. Εφόσον το σχέδιο αυτό προχωρήσει, η εταιρεία θα βρεθεί υπό την από κοινού διαχείριση δύο κρατικών εταιρειών, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα και «πελάτες» της, καθώς δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.

Πηγές του Reuters ανέφεραν ότι, βάσει εκτιμήσεων, η Ινδία θα χρειαστεί να δαπανά $400 δισ. για τη ναύλωση πλοίων προκειμένου να καλύψει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της με ορίζοντα το 2047. Το οικονομικό έτος 2019-2020, οι συγκεκριμένες δαπάνες άγγιξαν τα $85 δισ., εκ των οποίων τα $75 δισ. αφορούσαν τη ναύλωση πλοίων ξένων συμφερόντων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέο βήμα ψηφιοποίησης για τον λιμένα Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων, ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024