Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Libra Group: Η μέγα πώληση $2 δισ. και το «exit» από τα containerships

Libra Group: Η μέγα πώληση $2 δισ. και το «exit» από τα containerships

Εισαγωγικό κείμενο

Ο όμιλος Libra ολοκλήρωσε την έξοδό του από την αγορά των containerships, μετά από πωλήσεις σχεδόν 100 πλοίων για περισσότερα από $2 δισ. Η εταιρεία θα εστιαστεί σε καινοτόμα projects με έμφαση στη βιωσιμότητα σχολίασε ο Γιώργος Λογοθέτης, Executive Chairman του ομίλου.

Ο κ. Λογοθέτης, δήλωσε ότι έβαλαν «το μεγαλύτερο στοίχημα στην ιστορία της ναυτιλίας», αγοράζοντας μεγάλο αριθμό πλοίων μεταξύ 2010 και 2020. «Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο των «Ποσειδωνίων 2024», και πρόσθεσε ότι «ήταν μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή μας, για να πετύχουμε καλές τιμές για όλα τα containerships».

Τα πλοία, τα οποία διαχειρίζεται η θυγατρική Lomar Shipping, πωλήθηκαν μεταξύ του 2020 και αρχές Ιουνίου 2024, όπως είπε ο κ. Λογοθέτης, αφήνοντας τον όμιλο με περίπου 30 πλοία, συμπεριλαμβανομένων bulk carriers και tankers.

«Η έξοδος της Lomar από τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ήταν μέρος μιας δεκαετούς στρατηγικής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lomar Shipping, Νικόλας Γεωργίου. Είπε ακόμα ότι η Lomar έβαλε τα θεμέλια για την έξοδό της από την αγορά εμπορευματοκιβωτίων τα τελευταία τρία χρόνια, επενδύοντας σε bulk carriers και tankers.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)