Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η ακτινογραφία των αγοραπωλησιών πλοίων το 2024

Η ακτινογραφία των αγοραπωλησιών πλοίων το 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα έχει διαμορφωθεί η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες bulk carriers εντός του 2024. Μάλιστα, σημειώνει η Xclusiv, τα bulk carriers προηγούνται σημαντικά έναντι των tankers στη second-hand αγορά φέτος.

Ειδικότερα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 έχουν λάβει χώρα αγοραπωλησίες για 386 bulk carriers. Ο συνολικός όγκος των επενδύσεων αγγίζει τα $7,7 δισ. (κατά μέσο όρο κάθε πλοίο είχε κόστος $20 εκατ.). Ως είθισται, οι Έλληνες πλοιοκτήτες πρωταγωνιστούν με συμφωνίες για 89 πλοία, ενώ ακολουθούν οι Κινέζοι με συμφωνίες για 75 πλοία.

Παράλληλα, με χαμηλότερους ρυθμούς βαίνει η δραστηριότητα στη second-hand αγορά των δεξαμενόπλοιων το 2024. Από την αρχή του έτους, 212 tankers έχουν αλλάξει χέρια, συνολικής αξίας περίπου $8,1 δισ. (μέση αξία συμφωνίας: $38 εκατ.). Έλληνες και Κινέζοι πλοιοκτήτες κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση, υπογραμμίζει η Xclusiv, με συμφωνίες για 28 και 30 δεξαμενόπλοια αντίστοιχα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Aργή επανεκκίνηση αεροδρομίων και τραπεζών μετά το «μπλακ άουτ»

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας