Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Χαμόγελα για τα containerships την εβδομάδα των Ποσειδωνίων

Χαμόγελα για τα containerships την εβδομάδα των Ποσειδωνίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Δίχως σταματημό συνεχίζεται η άνοδος των ναύλων των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να καταγράφει άλμα της τάξεως του 12% σε εβδομαδιαία βάση, την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 6 Ιουνίου, και να διαμορφώνεται στα $4.716/FEU.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 181% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 232% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes που λαμβάνει υπόψη της η Drewry, οι ναύλοι αυξήθηκαν σε ένα εύρος μεταξύ 6-17% την περασμένη εβδομάδα. Τα δεδομένα αυτά αφορούν τα fronthaul routes με αφετηρία την Κίνα και προορισμό την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη άνοδος κατεγράφη στο route Σαγκάη-Γένοβα (17%).

Επιπλέον, οι υψηλότεροι ναύλοι σημειώνονται στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη και ανέρχονται σε $7.214/FEU. Μάλιστα, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι με αφετηρία την Κίνα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Aργή επανεκκίνηση αεροδρομίων και τραπεζών μετά το «μπλακ άουτ»

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας