Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Maersk: Αναταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο από τις επιθέσεις των Χούθι

Maersk: Αναταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο από τις επιθέσεις των Χούθι

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk A/S ανακοίνωσε ότι οι γραμμές εφοδιασμού επηρεάζονται περισσότερο από ό,τι αναμενόταν εξαιτίας της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση στα λιμάνια.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα την Κοπεγχάγη εκτιμά αύξηση των κερδών της, καθώς οι διαταραχές αφαιρούν ουσιαστικά χωρητικότητα από τον παγκόσμιο στόλο.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα που η Maersk αναθεωρεί προς τα επάνω τις προβλέψεις για τα κέρδη της, καθώς οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αναγκάσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να κατευθυνθούν νότια της Αφρικής.

Ως εκ τούτου, έχουν μειωθεί και οι διελεύσεις των γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ κατά περίπου 80%, εκτιμά το Bloomberg Intelligence.

Η Maersk ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ότι βλέπει επίσης σημάδια περαιτέρω συμφόρησης στα λιμάνια, ιδίως στην Ασία και στη Μέση Ανατολή, κάτι που προκαλεί εκτίναξη των ναύλων. Επιπλέον, η ζήτηση στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων συνέχισε να είναι αυξημένη, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να συμβάλει σε ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις το β΄ εξάμηνο του 2024», ανακοίνωσε η Maersk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Aργή επανεκκίνηση αεροδρομίων και τραπεζών μετά το «μπλακ άουτ»

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας