Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Γ. Προκοπίου- Ευ. Μαρινάκης: Οι στρατηγικές κινήσεις για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Γ. Προκοπίου- Ευ. Μαρινάκης: Οι στρατηγικές κινήσεις για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Για τις προσπάθειες της ναυτιλίας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον δρόμο της πράσινης μετάβασης μίλησαν μεταξύ άλλων οι κ. Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής των Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas και Ευάγγελος Μαρινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp.

Ο κ. Προκοπίου υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την «υποκρισία» που επικρατεί αναφορικά με τις απαιτήσεις των διεθνών νομοθετών για την απανθρακοποίηση δεδομένου ότι οι εκπομπές άλλων βιομηχανιών είναι υψηλότερες. Ο κ. Προκοπίου αναφέρθηκε και στο slow steaming το οποίο υποστηρίζει εδώ και χρόνια ως μια ρεαλιστική, άμεση και χωρίς κόστος επιλογή για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Ακόμη, τόνισε ότι εν μέσω της μεγάλης αβεβαιότητας για τα μελλοντικά καύσιμα, οι πλοιοκτήτες στην παρούσα φάση παραγγέλνουν πλοία με τη βέλτιστη δυνατή τεχνολογία. «Τα σημερινά πλοία είναι κατά 35% πιο αποδοτικά από τα προηγούμενα μοντέλα».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης περιέγραψε την στρατηγική της εταιρείας του να παραγγέλνει πλοία διπλού καυσίμου. «Για τα επόμενα 20 χρόνια το LΝG θα πρωταγωνιστήσει. Διαθέτει τις υποδομές και έχει δοκιμαστεί», τόνισε. Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους oil majors ανέφερε ότι «δεν υπάρχει η όρεξη από την πλευρά τους να πληρώσουν premium» και πρόσθεσε «η δέσμευση της ναυτιλιακής κοινότητας θα αποφέρει καρπούς». Ο κ. Μαρινάκης, επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη επιδότησης των πράσινων καυσίμων τουλάχιστον κατά τα πρώτα χρόνια χρήσης τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Aργή επανεκκίνηση αεροδρομίων και τραπεζών μετά το «μπλακ άουτ»

Αποκαθίστανται σταδιακά σήμερα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες από την κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας