Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

«Άνοιξε πανιά» το «Daleela»: Το πρώτο για φέτος δρομολόγιο Κύπρου-Ελλάδας

«Άνοιξε πανιά» το «Daleela»: Το πρώτο για φέτος δρομολόγιο Κύπρου-Ελλάδας

Εισαγωγικό κείμενο

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, για τρίτη διαδοχική χρονιά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Την επανασύνδεση χαιρέτισε και η Αρχή Λιμένων της Κύπρου σε ανακοίνωσή της, βάσει του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, τονίζοντας τη σημασία της σύνδεσης τόσο για τις δύο χώρες όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο ‘DALEELA’ το οποίο εκτελούσε τις δύο προηγούμενες χρονιές την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης, θα παραμείνει το ίδιο και φέτος. Το πρώτο σαλπάρισμα έγινε από τη Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί από τον Πειραιά προς τη Λεμεσό και είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης διάσκεψης που διοργάνωσε το κυπριακό υφυπουργείο Ναυτιλίας, η Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την περσινή περίοδο, ταξίδεψαν 7.407 επιβάτες και 455 κατοικίδια ζώα, ενώ μεταφέρθηκαν 2.496 συνοδευόμενα οχήματα.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι «από τους αριθμούς αυτούς, φαίνεται ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση, έχει πετύχει τον σκοπό της, δημιουργώντας ένα νέο τμήμα τουριστικής αγοράς για τους εν λόγω ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη, με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, ο οποίος για 2 και πλέον δεκαετίες δεν υπήρχε».

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Ιωάννης Κ. Λύρας: Η Στρατηγική Σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας
(Delphi Economic Forum)