Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Προχωρά η κατασκευή πρωτοποριακού ηλεκτρικού ferry με υδροπτερύγια

Προχωρά η κατασκευή πρωτοποριακού ηλεκτρικού ferry με υδροπτερύγια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η κατασκευή του πρωτοποριακού επιβατικού ferry EF-24 της Artemis Technologies, του πρώτου του είδους στην κατηγορία της υψηλής ταχύτητας ηλεκτρικής θαλάσσιας μεταφοράς, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αυτή η καινοτομία θέτει νέα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών, αναμένοντας να επηρεάσει σημαντικά την αστική κινητικότητα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πόλεων.

Το EF-24 είναι σχεδιασμένο με στόχο να εξισορροπεί τη συνεχιζόμενη ανάγκη των ανθρώπων για μετακίνηση με την επιτακτική ανάγκη για μείωση των εκπομπών άνθρακα. Χρησιμοποιώντας 100% ηλεκτρική ενέργεια και εξοπλισμένο με τεχνολογία υδροπτερυγίων (hydrofoils), το ferry αυτό αναδεικνύει τη δυνατότητα της πλήρως ηλεκτρικής μεταφοράς να μειώσει τις επιβλαβείς εκπομπές και να αντιμετωπίσει τη συμφόρηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, τα υδροπτερύγια αυξάνουν την ταχύτητα του ferry, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν μείωση στην κατανάλωση της ενέργειας, καθώς ανυψώνουν το κύτος πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Με αυτή την τεχνολογία, το EF-24 έχει τη δυνατότητα να εντάξει στο δίκτυο των αστικών μεταφορών προηγουμένως αναξιοποίητες θαλάσσιες διαδρομές, προσφέροντας μια πρακτική λύση για τις πόλεις που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν την αστική τους υποδομή και να μειώσουν την αστική συμφόρηση.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας