Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η Κίνα, σημείο αναφοράς στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος

Η Κίνα, σημείο αναφοράς στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος

Εισαγωγικό κείμενο

Σε 1,17 με 1,18 δισ. μετρικούς τόνους αναμένεται να ανέλθουν το τρέχον έτος οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα, τον μεγαλύτερο αγοραστή στον κόσμο. Αυτό δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του κολοσσού εξορύξεων Vale.

Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας ανήλθαν συνολικά σε 310,13 εκατ. τόνους φέτος το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.

Ωστόσο, η Κίνα παρήγαγε 256,55 εκατ. τόνους ακατέργαστου χάλυβα το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας πτώση 1,9% σε ετήσια βάση, αν και η ενεργειακή μετάβαση οδήγησε στην παγκόσμια αύξηση της ζήτησης χάλυβα. Μάλιστα, η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,07 δισ. μετρικούς τόνους έως το 2030, από 1,9 δισ. τόνους που αναμενόταν. Ειδικά στις αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, η Ινδία και η Νοτιοανατολική Ασία, αναμένεται ότι θα υπάρξει μελλοντικά μεγάλη ζήτηση για υλικά όπως ο χάλυβας, που θα συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση.

* Με πληροφορίες από Reuters

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024