Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το τελευταίο αντίο στη Λίζα Μαρέλου

Το τελευταίο αντίο στη Λίζα Μαρέλου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η εκδοτική οικογένεια των Ναυτικών Χρονικών με λύπη ανακοινώνει την απώλεια της επί σειρά ετών αρχισυντάκτριας της έντυπης έκδοσης Λίζας Γρηγοριάδου-Μαρέλου.

Η Λίζα Μαρέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ψυχολογία. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, ως αρθρογράφος και συντάκτρια μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Έθνος», στις «Εικόνες», ενώ για σειρά ετών ασχολήθηκε και με την τηλεόραση.

Στον χώρο της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας αρχικά εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό First και μετέπειτα στα Ναυτικά Χρονικά. Ήταν η πρώτη αρχισυντάκτρια κατά την περίοδο της επανέκδοσης του εντύπου το 1998 και βασική συνεργάτιδα της εκδότριας Ιωάννας Μπίσια, η οποία επίσης απεβίωσε πριν από λίγους μήνες.

Οι συνεχιστές των Ναυτικών Χρονικών οφείλουν πολλά στην εκλιπούσα για την αναβίωση του ιστορικού τίτλου, που είχε περιέλθει σε συρρίκνωση πριν από την επανέκδοσή του.

Η Λίζα Μαρέλου παρέμεινε στην εκδοτική εταιρεία για σειρά ετών και υπήρξε μια ιδιαίτερα αγαπητή δημοσιογράφος της ναυτιλίας και μια προσωπικότητα που βοήθησε πολλούς νέους και νέες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον χώρο.

Η εκδοτική εταιρεία συλλυπείται τους οικείους, τους φίλους και κυρίως τον υιό της Σόλωνα και την αδερφή της Λουίζα. Στη μνήμη της θα προσφέρει δωρεά σε φιλοζωικά σωματεία, αφού η εκλιπούσα έμεινε στη μνήμη όλων μας και για την αγάπη της προς τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα δοθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 12.00 στο Α’ Νεκροταφείο του Δήμου Αθηναίων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ: Με νέα επένδυση στηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας

Η υιοθέτηση των αρχών της βιωσιμότητας αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα για την αειφόρο ανάπτυξη και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ αναγνωρίζοντας…

Τα πλοία διπλού καυσίμου, ολοένα δημοφιλέστερη επιλογή;

Σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο συνεχίζει να πραγματοποιεί η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερα πλοία είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού…

Η «χρυσή εποχή» του LNG ξεκινά;

Σε νέα εποχή αναμένεται να εισέλθει η παγκόσμια αγορά LNG ελέω ολοκλήρωσης τόσο ναυπηγήσεων πλοίων όσο και έργων υποδομών. Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024