Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ο δάγκειος πυρετός σε έξαρση στη Βραζιλία

Ο δάγκειος πυρετός σε έξαρση στη Βραζιλία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Προβληματισμός εγείρεται αναφορικά με την πληθώρα περιστατικών δάγκειου πυρετού που καταγράφονται εντός του 2024 στη Λατινική Αμερική, και ειδικότερα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, το 2024 έχει καταγραφεί το ρεκόρ των 1.889.206 πιθανών κρουσμάτων δάγκειου πυρετού και 561 θανάτων. Τα εν λόγω επίπεδα ξεπερνούν εκείνα του 2015, οπότε και είχαν καταγραφεί 1,68 εκατ. περιστατικά.

Παράλληλα, τα βλέμματα των αρμόδιων αρχών πέφτουν για ακόμα μία φορά στον συνήθη ύποπτο: τα κουνούπια. Μάλιστα, η έξαρση κρουσμάτων συμπίπτει χρονικά με αύξηση ευρύτερα των ασθενειών που μεταφέρονται από κουνούπια.

Δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζουν οι λιμένες της Βραζιλίας για το διεθνές εμπόριο, συνιστάται προσοχή σε όλα τα πληρώματα που στελεχώνουν πλοία τα οποία προσεγγίζουν τους λιμένες της χώρας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }