Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Λιμάνι ΑΜβούργου
Εισαγωγικό κείμενο

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον της Maersk για την DB Schenker

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον της Maersk για την DB Schenker

Λιμάνι ΑΜβούργου
Εισαγωγικό κείμενο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk επιθυμεί τη διείσδυσή του στον τομέα των logistics, κάτι που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και θα διατρανώσει τη θέση του σε έναν στρατηγικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η Maersk ενδιαφέρεται για την απόκτηση της γερμανικής διαχειρίστριας εταιρείας σιδηροδρόμων DB Schenker, σύμφωνα δηλώσεις του CEO της δανικής εταιρείας, κ. Vincent Clerc.

Ο κ. Clerc, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Maersk, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία οφείλει να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων της και η ευκαιρία που της δίνει η DB Schenker είναι θελκτική για την υλοποίηση των στόχων της Maersk.

Τονίζεται ότι ο κ. Clerc εξήρε την ανθεκτικότητα του τομέα των μεταφορών στη μετά Covid εποχή και επισήμανε ότι το ενδιαφέρον για την απόκτηση της DB Schenker πηγάζει από το γεγονός ότι έτσι θα φέρει αλλαγή στο τοπίο των logistics.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική διαχειρίστρια εταιρεία Deutsche Bahn επιθυμεί την πώληση της θυγατρικής της DB Schenker και εκκίνησε τη διαδικασία πώλησής της στα μέσα Δεκεμβρίου του 2023. Συνολικά περίπου 25 εταιρείες ‒ανάμεσά τους η δανική DSV, η ελβετική MSC και η γερμανική DHL‒ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Schenker. Το κόστος αγοράς της ανέρχεται μεταξύ των 15-20 δισ. ευρώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024