Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα θαλάσσια αρτηρία μεταφορών, η φιλοδοξία της Μόσχας

Νέα θαλάσσια αρτηρία μεταφορών, η φιλοδοξία της Μόσχας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Ρωσία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς αγροτοδιατροφικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο και συνάπτει διαρκώς συμφωνίες εξαγωγών των αγροτικών αγαθών της στις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούνται και οι συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Τουρκμενιστάν σχετικά με τη μεταφορά σιτηρών από τη Ρωσία στο Ιράν και στο Αφγανιστάν μέσω του λιμανιού Turkmenbashi του Τουρκμενιστάν, που βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της εταιρείας Russian Railways Logistics συναντήθηκαν με τις διαχειρίστριες εταιρείες του διεθνούς λιμένα Turkmenbashi, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα τακτικών μεταφορών σιτηρών μεταξύ των ρωσικών λιμανιών Makhachkala και Astrakhan και του τουρκμενικού λιμένα Turkmenbashi, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε η προοπτική μεταφοράς containers μεταξύ των λιμένων Turkmenbashi και Astrakhan. Οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρείας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη θαλάσσια μεταφορά προϊόντων στο λιμάνι του Turkmenbashi από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας