Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Πυρετός» εισαγωγών ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

«Πυρετός» εισαγωγών ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Κίνα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ενέργειας παγκοσμίως. Οι κινεζικές εισαγωγές ενέργειας τείνουν να εντείνονται πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, μιας από τις μεγαλύτερες εορτές του πολυπληθούς κράτους.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις κινεζικές εισαγωγές σημαντικών προϊόντων για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, που ήταν ιδιαίτερα δυναμικές. Ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, από τις 9-15 Φεβρουαρίου, οι κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου, LNG, θερμικού άνθρακα και χάλυβα εκτοξεύτηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Επισημαίνεται ότι οι εισαγωγές χάλυβα ήταν εντυπωσιακές, καθώς διαφαίνεται η κινεζική προσπάθεια οικοδόμησης ισχυρού μομέντουμ στον κατασκευαστικό τομέα. Οι εισαγωγές χάλυβα για τον τρέχοντα Ιανουάριο εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 112,57 εκατ. μετρικούς τόνους, σύμφωνα με τα δεδομένα της Kpler.

Οι διά θαλάσσης κινεζικές εισαγωγές θερμικού άνθρακα ήταν επίσης δυναμικές, με τις εκτιμήσεις της Kpler να κάνουν λόγο για εισαγωγές ύψους 27,9 εκατ. μετρικών τόνων για τον Ιανουάριο. Ο θερμικός άνθρακας αξιοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα.

Αναφορικά με τις κινεζικές εισαγωγές LNG, αυτές εκτιμώνται για τον Ιανουάριο σε 7,77 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kpler. Παράλληλα, οι κινεζικές εισαγωγές αργού πετρελαίου εκτιμώνται σε 11,31 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σύμφωνα με την LSEG Oil Research.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας