Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Περαιτέρω επέκταση στα dry, η φιλοδοξία της Costamare

Περαιτέρω επέκταση στα dry, η φιλοδοξία της Costamare

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Costamare Inc.

Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία ανακοίνωσε, για το δ΄ τρίμηνο του 2023 έσοδα από ταξίδια $490, 523 εκατ.σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, όπου τα έσοδα ανέρχονταν στα $267,431 εκατ. Καταγράφεται επίσης αύξηση των ετήσιων εσόδων από ταξίδια, καθώς τα συνολικά έσοδα για το 2023 ανήλθαν σε $1,502 δισ. συγκριτικά με το 2022 που είχαν διαμορφωθεί στα $1,114 δισ.

Όσον αφορά τα κέρδη της Costamare για το δ΄τρίμηνο του περασμένου έτους, αυτά παρουσίασαν μείωση και ανήλθαν στα $96,586 εκατ. σε σχέση με τα κέρδη του αντίστοιχου τριμήνου του 2022 που ανέρχονταν στα $186,672 εκατ. Συνολικά, για το περασμένο έτος, η Costamare σημείωσε κέρδη $354,681 εκατ. σαφώς πιο μειωμένα από τα αντίστοιχα συνολικά κέρδη του 2022 που ανέρχονταν στα $523,887 εκατ.

Στρατηγικός στόχος της ναυτιλιακής εταιρείας είναι η επέκτασή της στην αγορά των dry, όπως ανακοίνωσε ο CFO της Costamare κ. Γρηγόριος Ζήκος.«Με βάση τις συνθήκες της αγοράς, στόχος μας να είναι να συνεχίσουμε την επέκταση στην αγορά των dry», τόνισε. Ο ίδιος επισήμανε ότι το 2023 ήταν ένα έτος ανάπτυξης για την εταιρεία που πέτυχε κέρδη σχεδόν $350 εκατ.

Κατά τη διάρκεια του 2023 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση 12 μικρότερων πλοίων και προέβη στην αγορά 3 Capesizes και ενός Ultramax, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή της να επεκταθεί στα μεγαλύτερα μεγέθη bulk carriers.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ο στόλος των containerships τρέχει με χίλια: Το κοκτέιλ παραδόσεων και διαλύσεων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που μεταφέρονται διά θαλάσσης, σε συνδυασμό με την επιτακτική αναδρομολόγηση των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής…

Πτώση στις τιμές πετρελαίου και σταθερότητα για τη ναυλαγορά των tankers;

Πτωτικές παραμένουν οι καταγραφείσες τάσεις στις τιμές πετρελαίου, με τα Brent και WTI να σημειώνουν απώλειες στο πέρας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με σχετική…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }