Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Mπλόκο της Λιβύης σε δεξαμενόπλοιο ελέω Ισραήλ

Mπλόκο της Λιβύης σε δεξαμενόπλοιο ελέω Ισραήλ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το πετρελαιοφόρο «Proteus Philippa» κατευθύνθηκε στη Λιβύη προκειμένου να γεμίσει τις δεξαμενές του με πετρέλαιο, όμως η Mellitah Oil and Gas Company του ζήτησε να αποχωρήσει δίχως τα 600.000 βαρέλια πετρελαίου που αναμενόταν να παραλάβει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε έκπληξη, όμως το μυστήριο ξεδιαλύθηκε όταν τα προηγούμενα πρόσφατα ταξίδια του «Proteus Philippa» διερευνήθηκαν. Τον Οκτώβριο του 2023, το δεξαμενόπλοιο 110.000 dwt προσέγγισε τον λιμένα της Χάιφα στον Ισραήλ και εκφόρτωσε πετρέλαιο.

Συνεπώς, η απαγόρευση στο «Proteus Philippa» να προσεγγίσει θέση ελλιμενισμού δυτικά της Τρίπολης της Λιβύης στις αρχές Νοεμβρίου αποτελεί μια πράξη διαμαρτυρίας από το αφρικανικό κράτος για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Με πληροφορίες από FleetMon της KPLER

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέα δεδομένα για τη συνεργασία ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Η επικοινωνία τους…

C&A Σταύρος Κασιδιάρης Α.Ε.: Επιτυχείς εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Korinthos Power S.A.

Η C&A Σταύρος Κασιδιάρης Α.Ε. πρόσφατα ολοκλήρωσε επιτυχώς, σειρά εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Korinthos Power S.A., Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου 437 MW του Ομίλου…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }