Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κοντά σε ιστορικά χαμηλό η στάθμη των υδάτων στον Μισισιπή

Κοντά σε ιστορικά χαμηλό η στάθμη των υδάτων στον Μισισιπή

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Μισισιπή των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε ιστορικό χαμηλό, κατάσταση που αναμένεται να επιμείνει, ενώ εκκινεί η παραδοσιακά σημαντικότερη εποχή για τις εξαγωγές σιτηρών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι η στάθμη των υδάτων έχει επιβραδύνει τη φόρτωση των φορτηγίδων που μεταφέρουν καλαμπόκι και σόγια, τα οποία προορίζονται να εξαχθούν. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά απότοκο της ανάγκης μείωσης του βάρους που μεταφέρουν οι φορτηγίδες, προκειμένου να έχουν μικρότερο βύθισμα και να μπορούν να διέλθουν από τον Μισισιπή.

Οι πονοκέφαλοι για τη ναυσιπλοΐα στον Μισισιπή ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και μέρη του ποταμού «έκλεισαν» για τη ναυσιπλοΐα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες βυθοκόρησης. Τουλάχιστον 36 προσαράξεις έχουν λάβει χώρα, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μαζικό κύμα επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές στη Γαλλία

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή “μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση” του δικτύου…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024