Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Επέκταση της Danaos στα bulk carriers

Επέκταση της Danaos στα bulk carriers

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στην απόκτηση ενός Capesize bulk carrier προέβη η Danaos, με επικεφαλής τον δρα Ιωάννη Κούστα, ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά της χύδην φορτηγού ναυτιλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Advanced Shipping & Trading, η Danaos προχώρησε στην αγορά του «West Trader», Capesize χωρητικότητας 175.879 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2009. Το κόστος απόκτησης του πλοίου ανέρχεται σε άνω των $18 εκατ.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Danaos πρόσφατα έστρεψε έντονα το ενδιαφέρον της στην αγορά χύδην φορτηγού ναυτιλίας. Άλλωστε, στις 16 Ιουνίου προχώρησε στην αγορά 1,37 εκατ. μετοχών της Eagle Bulk (εταιρεία διαχείρισης Supramax/Ultramax πλοίων), ενώ στον οικονομικό απολογισμό β’ τριμήνου 2023 σημείωσε ότι έχει επενδύσει στην αγορά πέντε Capesize πλοίων στη second-hand αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία στην ιστοσελίδα της, η Danaos διαχειρίζεται 68 containerships, μεταφορικής ικανότητας μεταξύ των 2.200 και 13.100 TEUs.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες μεθανόλης: Το επόμενο βήμα της MAN PrimeServ

Η μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες με μεθανόλη αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πλοιοκτήτες σε…

Orderbook Ελλήνων: Την ανιούσα τα πλοία εναλλακτικών καυσίμων

Η ακτινογραφία του orderbook των Ελλήνων πλοιοκτητών καταδεικνύει σημαντική εστίαση στα πλοία εναλλακτικών καυσίμων, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής στα πλοία μεταφοράς χύδην υγρού…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }