Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε υψηλό δέκα μηνών οι ναύλοι των LNGCs

Σε υψηλό δέκα μηνών οι ναύλοι των LNGCs

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στα υψηλότερα επίπεδά τους εντός του έτους βρίσκονται οι ναύλοι των LNG carriers, οι οποίοι συνεχίζουν την ανοδική πορεία που εκκίνησε τον Αύγουστο, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι κατέγραψαν περαιτέρω άνοδο στη spot αγορά την εβδομάδα με πέρας τις 20 Σεπτεμβρίου και πλέον ανέρχονται στα $200.000/ημέρα, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο του 2022 ανατολικά του Σουέζ και τον Δεκέμβριο του 2022 δυτικά του Σουέζ.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη άνοδος δεν φαίνεται να προμηνύει κάποιο ράλι διαρκείας στη ναυλαγορά που θα ωθήσει τους ναύλους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, όπως το 2022. Άλλωστε, βάσει της Fearnleys, οι ναύλοι ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης διάρκειας ενός έτους ανέρχονται σε $99.000/ημέρα, δηλαδή είναι αρκετά χαμηλότεροι έναντι της spot αγοράς.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024