Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός του στόλου της GasLog

Σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός του στόλου της GasLog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Η Ascenz Marorka, μια εταιρεία του τεχνολογικού ομίλου GTT, ανακοίνωσε την υπογραφή ενός συμβολαίου με την GasLog, ένα παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς LNG, προκειμένου να εξοπλίσει ολόκληρο το στόλο της εταιρείας με τη λύση Smart Shipping.

Η επιλογή της Ascenz Marorka έγινε έπειτα από την ολοκλήρωση μιας ενδελεχούς έρευνας αγοράς, την πραγματοποίηση μιας διεξοδικής τεχνικής αξιολόγησης και την πιλοτική δοκιμή του συστήματος σε δύο πλοία. Το πενταετές συμβόλαιο καλύπτει την αξιοποίηση δεδομένων αισθητήρων υψηλής συχνότητας και δεδομένων που συλλέγονται χειροκίνητα, καθώς και ενός ολοκληρωμένου συνόλου διαδικτυακών εφαρμογών για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων. Οι εν λόγω εφαρμογές αφορούν τη χάραξη πορείας με βάση τις προγνώσεις καιρού, τη διαχείριση του ταξιδίου, την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης του κύτους και της προπέλας, τη βελτιστοποίηση της χρήσης των μηχανημάτων του πλοίου, την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κλίσης του πλοίου και την υποβολή αναφορών σχετικά με τις παραγόμενες εκπομπές.

Την ίδια στιγμή, η GasLog θα επωφεληθεί από τις αποκλειστικές λειτουργίες του Smart Shipping που αφορούν τη μεταφορά φορτίου LNG, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί αξιοποιώντας τη μοναδική τεχνογνωσία της GTT και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διαχείριση του φορτίου LNG και του αερίου εξάτμισης, τη διαχείριση αναχωρήσεων εκτάκτου ανάγκης και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της κατάστασης του φορτίου.

Μέσω του νέου έργου, η Ascenz Marorka αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού της GasLog και να υποστηρίξει τους στόχους της όσον αφορά τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του στόλου, τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την επιχειρησιακή αριστεία

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024
Βραβεία Ευκράντη: Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής Ναυτιλίας