Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H Samsung Heavy Industries, ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό exit από την Κίνα

H Samsung Heavy Industries, ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό exit από την Κίνα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Samsung Heavy Industries προχωρά σε πώληση των υποδομών της στην Κίνα και προσβλέπει την επέκταση σε οικονομικά λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, στις 23 Αυγούστου το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο έκλεισε τη Samsung Heavy Industries Ningbo Co., Ltd., που βρίσκεται στο Ningbo της επαρχίας Zhejiang της Κίνας, καθώς είχε καταστεί λιγότερο ανταγωνιστική.

Η παραπάνω ενέργεια ήταν απόρροια της αποδυναμωμένης κινεζικής αγοράς, δεδομένης της μειωμένης παραγωγικότητας και της αύξησης του κόστους εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ναυπηγείο είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αναστείλει τη λειτουργία της εν λόγω υποδομής τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς.

Η Samsung Heavy Industries είχε αποκτήσει τη συγκεκριμένη υποδομή, η οποία παρήγαγε εξαρτήματα πλοίων, το 2008, αλλά παρουσίαζε συνεχώς ζημίες από το 2014.

Οι υποδομές της Samsung στο Ningbo αποτέλεσαν το δεύτερό της asset στην Κίνα που τέθηκε σε πώληση, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να διατηρεί ακόμη ένα ναυπηγείο στη συγκεκριμένη χώρα.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μοναδική εναπομείνασα υποδομή της Samsung Heavy Industries στην Κίνα, η Samsung Heavy Industries Rongcheng Co., Ltd., που βρίσκεται στην πόλη Rongcheng της επαρχίας Shandong, φημολογείται ότι θα πωληθεί επίσης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Μια θεσμική παράδοση: Ο εφοπλισμός τιμά τη ναυτεργατική συνεισφορά

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, η Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού απένειμε στους κύριους Βαρβατέ Ιωάννη και Πτήνη Ιωάννη,…

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ασφάλεια, απόλυτη προτεραιότητα της ναυτιλιακής κοινότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας φέτος γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη σημασία της ασφάλειας εν πλω εν μέσω ραγδαίων μεταβολών και νέων…

Γενικός Γραμματέας OPEC: «Δεν υπάρχει κορύφωση της ζήτησης πετρελαίου στον ορίζοντα»

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο OPEC για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς πετρελαίου, εν μέσω συγκυριών που περικλείουν το βραχυπρόθεσμο outlook σε ένα πέπλο…

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Επιτεύξιμοι οι στόχοι για το 2030

Αισιόδοξο διαφαίνεται το πρόσφατο μήνυμα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με το οποίο οι στόχοι τριπλασιασμού της ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }