Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενόπλοιο στη Μαγιόρκα

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενόπλοιο στη Μαγιόρκα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου και δεξαμενόπλοιου έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Αυγούστου στη Μαγιόρκα, οδηγώντας στον τραυματισμό επιβατών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδησεογραφικών μέσων, λόγω σφοδρών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον λιμένα της Πάλμα, το κρουαζιερόπλοιο «Britannia» της P&O Ferries αποκολλήθηκε από το σημείο πρόσδεσής του και συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο.

Σημειώνεται ότι κατά τη σύγκρουση, στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν χιλιάδες επιβάτες, κάποιοι εκ των οποίων υπέστησαν ελαφριά τραύματα. Όσον αφορά το «Britannia», το οποίο διαθέτει 13 καταστρώματα και μεταφορική ικανότητα 3.647 επιβατών και 1.350 μελών πληρώματος, επί του παρόντος δεν φαίνεται να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Τέλος, λεπτομέρειες για την κατάσταση του πετρελαιοφόρου δεν έχουν καταστεί για την ώρα γνωστές.

Πηγή: SkyNews, TheSun , Yahoonews

Πηγή δημοσίευσης στο X: StephenMarsh

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Παγοθραυστικά, το «όπλο» των ΗΠΑ ενάντια στον «πολικό Δρόμο του Μεταξιού»

Η ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας με επίκεντρο την Αρκτική συνεχίζει να προβληματίζει τις ΗΠΑ, καθώς  η κλιματική αλλαγή σταδιακά μετατρέπει την περιοχή αυτή σε…

Ένα «βουνό» σόγιας στην Κίνα

Ένα «βουνό» σόγιας πρόκειται να σχηματιστεί σύντομα στην Κίνα, καθώς τον Ιούλιο αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ εισαγωγών σόγιας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Kpler στα…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024